BMW M850i xDrive Coupé MY Version 2022 – 4.4L V8, Dwell Cockpit Skilled dwi skrin 12.3″; RM1.1 juta

5

[ad_1]

BMW Malaysia telah memperkenalkan varian terkini bagi 8 Collection Coupé iaitu M850i xDrive Coupé MY Version untuk pasaran Malaysia – seperti yang dilihat, ia adalah G15 facelift yang ditayangkan bersama mannequin Convertible (G14) dan Gran Coupé (G16) pada Januari tahun ini.

M850i xDrive ini dipadankan dengan enjin N63 4.4 liter biturbo petrol V8 yang mampu menghamburkan kuasa hingga 530 PS pada 6,000 rpm dan tork 750 Nm dari 1,800 rpm hingga 4,600 rpm. Transmisinya menerusi kotak gear automatik lapan-kelajuan, yang menyalurkan pacuan ke semua roda. Ia membolehkan jentera ini dipecut dari 0-100 km/j dalam masa 3.9 saat dan kelajuan maksima cecah 250 km/j.

Mannequin facelift ini turut diberikan sedikit semakan untuk bahagian hadapan bagi 8 Collection, kini ditampilkan dengan gril ‘kidney’ Iconic Glow dengan unit LED yang memberikan “iluminasi ala-air terjun” pada gril, bersama bampar yang dipertingkatkan sebagai sebahagian daripada pakej facelift. Selain itu, M850i ini didatangkan dengan M high-gloss Shadowline dan spoiler belakang M.

Menyerlahkan lagi gayanya dengan kehadiran roda aloi ringan M 20-inci dalam rekaan 895 M Bicolour pada tayar berukuran 245/35 di hadapan dan 275/30 di belakang, perumah brek M Sport dengan kaliper kemasan hitam berkilat.

Di dalamnya, M850i xDrive Coupé MY Version facelift diberikan paparan kawalan infotainmen besar, kini berukuran 12.3-inci, berpadanan dengan kluster instrumen digital 12.3-inci untuk pemandu. Untuk pemandu dan penumpang hadapan, diberikan tempat duduk M Sport dengan pengudaraan aktif dan kabin juga menerima kemasan M gentian karbon bersama kawalan saduran elektrik.

Selain itu, pakej BMW Particular person diberikan dengan ciri upholstery bersama kemasan kulit Merino untuk roda stereng M, M headliner dalam anthracite, tali pinggang keledar M dan aplikasi kaca untuk beberapa elemen kemasan dalaman. Untuk keselesaan, ia diberikan kawalan suhu dwi-zon, pencahayaan ambien dan pintu penutupan-lembut.

Untuk ketersambungan pula, M850i diberikan Related Bundle Skilled yang merangskumi Clever Emergency Name, Teleservices dan Distant Companies. Sementara ketersambungan telefon pintar oleh Apple CarPlay dan Android Auto; selain diberikan sistem bunyi sekeliling Bowers & Wilkins Diamond.

Sistem bantuan pemandu dalam M850i untuk Malaysia termasuklah Driving Assistant Skilled yang merangskumi amaran ketibaan lorong, amaran menukar lorong, amaran pelanggaran hadapan, amaran trafik lintasan belakang, amaran pelanggaran belakang, data had kelajuan, bantuan kawalan lorong dan stereng, bantuan berhenti kecemasan, bantuan had kelajuan automatik, bantuan tukar lorong dan amaran trafik lintasan hadapan.

Ia turut diberikan Parking Assistant Plus yang terdiri daripada Energetic Park Distance Management Reversing Assistant, Lateral Parking Help, Distant 3D View Perakam Pemanduan, Sistem Pandangan Sekeliling dan perakam anti-kecurian.

Untuk BMW M850i xDrive MY Version, warna yang ditawarkan bagi pasaran Malaysia adalah
BMW Particular person Frozen Pure Gray Metallic dan BMW Particular person Frozen Tanzanite Blue Metallic. Ia boleh dipadankan dengan kemasan kulit Merino dengan pilihan warna sama ada hitam, Cognac, Ivory White, Evening Blue, Tartufo dan Fiona Pink.

Coupé mewah terkini jenama ini ditawarkan pada harga RM1,102,800 atas jalan tanpa insurans dengan BMW Service dan Restore Inclusive, bersama cukai jualan dan perkhidmatan (SST). Pemilik M850i xDrive MY Version akan menerima waranti lima-tahun, perbatuan tanpa had dengan penyelenggaran berjadual percuma, akses kepada bantuan tepi jalan BMW dan talian kemalangan, BMW Group Loyalty+ Cellular App dan kad BMW Privileges serta BMW Service On-line.

BMW M850i xDrive Coupé MY Version 2022

BMW M850i xDrive Coupé facelift G15 2022[ad_2]
Source link